STEP IT Academy! Studiem din 1999. Educație computerizată de înaltă calitate pentru adulți și copii. Pregătim programatori, designeri și ingineri de rețea pentru o viitoare carieră în IT. Vă ajutăm să deprindeți abilități ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Pe lângă cunoștințele de profil, vă învățăm să elaborați proiecte reale, să rezolvați task-uri actuale lucrând în echipă dar și individual.

Your browser is out of date!

You are using an outdated browser Internet Explorer. This version of the browser does not support many modern technologies, that's why many pages of the website are not displayed correctly, and may not work some of functions . We recommend viewing the website using the latest versions of the browsers Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Anatoly Kaverin

Amazon AWS, Vancouver: Software Development Engineer

Absolventul cursului:

Elaborare Software

În ce organizație activați?

Software Development Engineer în Amazon, AWS, Vancouver

Ce sarcini îndepliniți?

La Amazon, inginerilor li se oferă autonomie completă în îndeplinirea sarcinilor și atingerea obiectivelor planificate, ceea ce, la rândul său, se transformă într-o mare varietate de roluri posibile. În echipa noastră, în special, inginerii sunt implicați în definirea dezvoltării produsului, planificarea, analiza și rezolvarea problemelor clienților, proiectarea și dezvoltarea de noi funcționalități, operațiuni și recrutare.

La ce proiecte ai participat?

Am lucrat la o varietate de proiecte de-a lungul carierei mele în IT. Am reușit să particip la dezvoltarea de aplicații pentru platformele Windows și Android, soluții Java client-server, servicii Big Data & Cloud. În prezent lucrez la un serviciu AWS Cloud Map. Dacă sunteți interesat, puteți găsi mai multe detalii pe LinkedIn.

Ce specialitate ați studiat la STEP IT Academy?

În 2005 am obținut o diplomă în Dezvoltare Software, dar am decis să urmez un curs suplimentar în C# și să obțin un al doilea învățământ superior în baza unui acord între Academie și ODECU. Acest lucru mi-a prelungit pregătirea cu încă șase luni.

Care este cel mai provocator și de succes proiect de care ești mândru?

Cel mai dificil proiect pentru mine a fost primul din 2005. Eu și colegul meu am portat o extensie dezvoltată pentru browserul Internet Explorer într-o componentă pentru Firefox folosind limbajul C++ și tehnologia XPCOM. A fost o sarcină foarte grea pentru studenții de ieri. Firefox tocmai a apărut și nu exista documentație și exemple. A trebuit să petrec mult timp realizând prototipuri, comunicând cu dezvoltatorii Firefox și cercetând codul sursă al browserului. A fost nevoie de aproape 3 luni pentru a obține prima versiune brută de lucru. Acest proiect stresant și rezultatul său pozitiv m-au învățat să nu renunț niciodată și să caut soluții în cele mai neașteptate locuri.

Ce rol a jucat în viața ta STEP IT Academy?

Studiul la STEP IT Academy a jucat un rol cheie în cariera mea. Mi-am găsit chemarea și mă trezesc în fiecare zi cu plăcere realizând că astăzi voi face față unei probleme grele și cu siguranță voi găsi o soluție pentru a o rezolva.

Academia mi-a oferit o bază bună de aplicare, care mi-a permis să trec cu succes interviul, iar ulterior să implementez primul proiect.

Îi sunt foarte recunoscător profesorului Alex Tumanov pentru dăruirea sa și cursul de programare citit grupului nostru. Dacă ar fi mai mulți astfel de specialiști în industria noastră, nu am experimenta o lipsă teribilă de personal...

Ce sfaturi le puteți da studenților care în prezent studiază la STEP IT Academy?

În primul rând, decideți dacă vă place programarea. Este mai bine să faceți acest lucru înainte de a intra la academie. Aceasta nu este o meserie ușoară, dar dacă îți place, atunci vei descoperi oportunități grozave pentru tine în orice colț al planetei noastre.

Cel mai dificil punct va fi prima angajare - fără experiență sunt reticente să o accepte. Vă sfătuiesc să vă încercați în dezvoltarea de proiecte open source și să obțineți prima experiență de luptă acolo. De asemenea, încercați să obțineți certificarea în limba dvs. principală, așa cum multe companii folosesc teste pentru a elimina candidații în mod evident slabi.

Dacă intenționați să lucrați pentru lideri din industrie, atunci contactul cu clienții este inevitabil, precum și interacțiunea cu ingineri din alte țări - luați în considerare învățarea limbii engleze cu seriozitate.